Курсове за инструктори по метода PILATES

Методът Pilates, известен също като “Контрология”, е създаден преди повече от 100 години от Джоузеф Пилатес (САЩ). Това е уникален като подход и въздействие върху физиката и психиката на човека тренировъчен метод, който си поставя за задача да подобри действието на скелетната мускулатура като цяло, и по-конкретно да развие работата на “ядрото” — мускулите в областта на коремната стена, кръста, ханша и седалището; да подобри контрола върху мускулите в областта на гърба и крайниците. Методът е универсален — може да се прилага върху всеки трениращ, независимо от неговото физическо състояние и възраст.

Курс инструктори Pilates (метод Пилатес)

В контекста на кондиционната подготовка при спортове като леката атлетика и волейбола например, огромното предимство на пилатес пред други форми на фитнес е неговата способност да стимулира увеличаване силата на мускулатурата без натрупване на мускулна маса. Благодарение на адаптивността на метода, той е също така много подходящ за рехабилитация след спортни травми.

Многобройните предимства правят познаването на метода Pilates препоръчително за всеки треньор и инструктор; използването му при съставяне на тренировъчни програми или комплекси се цени високо от спортуващите и допълнително допринася за изграждане на експертния имидж на специалиста по кондиционна подготовка или личния треньор.

Спортен колеж “Био Фит” в партньорство със Студио 7 провежда курсове за инструктори по оригиналната система на Джоузеф Пилатес. Обучението представлява пълен курс за подготовка на професионални преподаватели по метода Pilates и приключва с получаването на диплом за професионална квалификация и европейски сертификат Europass.

Обучението е разделено на независими модули. След успешното полагане на изпит обучаващият се получава свидетелство.

МАТ PilatesReformer Pilates (I ниво)Reformer Pilates (II ниво)
20 часа теория
20 часа практика
20 часа теория
20 часа практика
20 часа теория
20 часа практика
Обучение в група:
600.00 лв.
Обучение в група:
600.00 лв.
Обучение в група:
600.00 лв.
Индивидуално обучение:
900.00 лв.
Индивидуално обучение:
900.00 лв.
Индивидуално обучение:
900.00 лв.
Pilates на кулаPilates на столPilates с аксесоари
10 часа теория
10 часа практика
10 часа теория
10 часа практика
10 часа теория
10 часа практика
Обучение в група:
300.00 лв.
Обучение в група:
300.00 лв.
Обучение в група:
300.00 лв.
Индивидуално обучение:
500.00 лв.
Индивидуално обучение:
500.00 лв.
Индивидуално обучение:
500.00 лв.
Pilates — пълен курс на обучение
90 часа теория
90 часа практика
Обучение в група:
1,800.00 лв.
(спестявате 33%)
Индивидуално обучение:
2,500.00 лв.
(спестявате 40%)

Записване

  • На място: в канцеларията на колежа (пон-пет, 10:00 до 14:00 ч.)
  • По телефона: 088 684 0558 (пон-пет, 10:00 до 14:00 ч.)
  • По email: hello@biofitcollege.com
  • Онлайн: кликнете тук

Кратко описание на преподаваните Пилатес техники

Какво представлява Pilates Mat?

Упражнение по Pilates Mat (Пилатес на постелка)

Въпреки че методът Pilates е известен с използването на различни характерни спомагателни уреди, понякога една омекотена постелка за пода е напълно достатъчна. Повишаване на мускулния тонус, гъвкавостта, по-добра стойка и движения, подобрена връзка между ума и тялото — на практика всички ползи от метода могат да бъдат постигнати и чрез работа на земя.

Съществено предимство на тези техники е, че могат да бъдат изпълнявани в зала без специално оборудване и дори вкъщи. Именно затова интересът към този тип упражнения е голям и владеенето на техниките за работа на земя е много важно за всеки бъдещ инструктор по Pilates.

.

Какво представлява Pilates Reformer?

Упражнения Pilates Reformer (пилатес реформер)

Джоузеф Пилатес разработва този уред в самото начало на ХХ век със цел да превъзпита тялото за това как да се придвижва. Машината Reformer заема централна роля в тренировките по неговия метод.

Уредът представлява седалка, поставена върху движеща се на релси платформа, която в единия си край е закачена към няколко пружини и е екипирана с лостове и въжета, чрез които трениращият държи своето тяло в правилното положение, докато изпълнява упражнения, предназначени да въздействат върху конкретни мускулни групи в областта на коремния пояс, мускулите в областта на коремната стена, кръста, седалището и крайниците.

Освен за повишаване на силата на мускулатурата, Reformer често пъти се използва за рехабилитация след контузии, травми и оперативни интервенции.

.

Какво представлява Pilates Tower?

Упражнения Pilates Tower (пилатес кула)

“Кулата на Пилатес” е уред, който съчетава в себе си функциите на Reformer и работата върху постелка на земята.

Кулата е конструирана по такъв начин, че да може лесно да се превключва в различни конфигурации и да се приспособява за изпълнението на много широк набор упражнения.

Този уред е много популярен в бутиковите тренировъчни студия, тъй като заема относително малко място спрямо богатия избор от функции; поради тази причина е засилено търсенето на инструктори, които са запознати с начина на работа с него и могат да помагат на трениращите да се възползват пълноценно от неговите функции.

.

Какво представлява Pilates Chair?

Упражнения Pilates Chair (пилатес стол)

Също както Reformer, столът на Пилатес е едно от оригиналните приспособления, конструирани от автора на метода. Столът на Пилатес е предвиден да се ползва в домашни условия и затова размерите на този уред съзнателно са сведени до минимум.

Столът е парадоксално приспособление: инструкторите по Pilates често го използват като помощен уред за адаптиране на начинаещите към изпълнението на по-прецизни упражнения, но същевременно на него се изпълняват някои от най-сложните упражнения в програмата.

Уникална за този уред е сподобността да развива силата в ръцете и китките, което го прави атрактивен метод за подготовка на волейболисти, тенисисти и други спортисти, за които силата на ръцете е от голямо значение.

.