Комплексен курс за кондиционна подготовка Fit Motion Professional

Този курс представлява синтезирана програма за обучение, която обединява всички компоненти и принципи на тренировъчните системи Fit Motion и C.O.R.F.I.T., които иначе се изучават самостоятелно в рамките на курсовете за функционален и силов фитнес, и ги допълва с допълнителни познания, необходими за провеждане на ефективни тренировки с максимална резултатност.

Целта на курса Fit Motion Professional е да подготвя правоспособни фитнес инструктори и кондиционни треньори по видове спорт, които да могат да работят със всякакви клиенти — включително елитни спортисти.

КОМПЛЕКСЕН КУРС ЗА ИНСТРУКТОРИ FIT MOTION PROFESSIONAL

Начин на провеждане

Курсът включва теоретична и практическата част. Теорията се провежда в самостоятелна форма на обучение, при която се изпращат учебни материали, по които курсиста се подготвя и полага изпити в края на курса. Практиката към курса се провежда присъствено в базата JK Pro Gym, в гр. София.

Теория

Теоретичната част на курса е с продължителност 45 дни и изучава:

 • Здравословни и безопасни условия на труд
 • Анатомия и физиология
 • Основи на спортната тренировка
 • Съвременни аспекти на кондиционната подготовка по системата Fit Motion

Практика

Практическата част на курса е с продължителност 4 уикенда, в които се изучава:

Fit Motion Professional: модул 1

Изучава превантивно-стабилизиращи и динамизиращи упражнения; упражнения за баланс, мобилност и координация.

Fit Motion Professional: модул 2

Изучава средствата и методи за развиване на силата; техниките на изпълнение на силовите упражнения по системата C.O.R.F.I.T.

Fit Motion Professional: модул 3

Изучава всички атлетически упражнения — бегови, плиометрични, скокови и балистични-хвърлящи, както и методите за развиване на взривната сила, бързината и издръжливостта.

Fit Motion Professional: модул 4

Изучава функционално-координационните упражнения и функционални методи на тренировка, които са свързани с развиване на аеробната и анаеробна издръжливост. Този модул изгражда способностите за ефективно използване на придобитите основни двигателни качества сила, бързина и издръжливост в живота на хората или в елитния спорт.

Посещението на практическите занимания е задължително. Занятията се провеждат по предварително утвърден график в JK PRO GYM и се ръководят от сертифициран Fit Motion треньор.

Главен преподавател

Венислав Наумов, доктор

Преподавател по кондиционна подготовка

Доктор в направление 7.6. Спорт, програма „Теория и методология на спортната наука“ . Бивш състезател по баскетбол. Специалист по силово-кондиционна подготовка и функционален фитнес.

В периода 2016 и 2018 г. е кондиционен треньор на мъжкият национален отбор по волейбол, както и на женският национален отбор бо баскетбол. От 2018 година е кондиционен треньор във волейболният отбор на Локомотив Новосибирск ( Русия), където работи и до момента.

Завършване, удостоверение и сертификат

Обучението предвижда двумесечен срок за усвояване на материала. Приключването на курса става с полагането на изпит по теория и практика, провеждан в Колеж по спорт „Био Фит“. Успешно завършилите курса получават сертификат към център за професионални обучение „Био Фит“ и удостоверение професионално обучение, част от професията „помощник-инструктор по фитнес“ към Министерството на образованието и науката и правоспособност за практикуване на професията инструктор по фитнес, с възможност за валидиране на знанията на преференциална цена, с което да повиши своята квалификация до IV-та степен.

Начало на курса: 12.03.2024

Продължителност: 3 месеца

График на провеждане:

Теория (ПРОВЕЖДА СЕ САМОСТОЯТЕЛНО/ДИСТАНЦИОННО/ ОНЛАЙН): 12.03.2024 – 31.05.2024
Практика 1 (присъствено в София): 04.05.2024 – 05.05.2024
Практика 2 (присъствено в София): 11.05.2024 – 12.05.2024
Практика 3 (присъствено в София): 18.05.2024 – 19.05.2024
Практика 4 (присъствено в София): 25.05.2024 – 26.05.2024
Изпити по тероия и практика (присъствено в София): 01.06.2024 – 02.06.2024

Цена

ОбучениеЦена
Групов курс1,950 лв.
Индивидуален курс до трима души, присъствена форма2,950 лв.

Записване

 • В канцеларията на колежа (вт-ср, 10:00 до 14:00 ч.)
 • По телефона: 0876 306 705 (пон-пет, 10:00 до 16:00 ч.)
 • По email: hello@biofitcollege.com
 • Онлайн: кликнете тук

Възможности за професионална реализация

Подготвените по системата Fit Motion специалисти лесно намират реализация в елитния спорт. Ето само няколко имена от последните години:

 • Венислав Наумов — докторант на проф. Ю. Карабиберов; треньор по кондиционна подготовка на мъжкия волейболен отбор на България 2017/2019 г.; кондиционен треньор на волейболния отбор Локомотив (Русия) – шампион на Русия за 2020 г.; консултант на юношеския волейболен отбор Локомотив – шампион на Русия 2019 и 2020 г.
 • Серафим Лазов — персонален треньор по кондиционна подготовка на редица национални състезатели по плуване, волейбол, баскетбол, планинско колоездене, танцови двойки и др.
 • Боримир Петков — кондиционен треньор на Тервел Пулев, бокс в СК Пулев – 2018/ 2020 г.
 • Благовест Главев — треньор по кондиционна подготовка на мъжкия и девическия баскетболен отбор (републикански шампион за 2020 г.); Рилски спортист – Самоков – 2017/ 2020 г.
 • Евгени Ранчиски — треньор по кондиционна подготовка на мъжкия волейболен отбор Аркада – Галац (шампион на Румъния) – 2017/ 2018 г.; кондиционен треньор на волейболен клуб Марица – жени (Републикански шампион) и на Българския национален отбор по волейбол (жени) – 2018/ 2019 г.; кондиционен треньор на волейболен клуб Нефтохимик (Бургас) – 2020 г.
 • Цветелин Иванов — треньор по кондиционна подготовка във волейболен клуб Верона (Италия) – 2020 г.; треньор на редица национални състезатели по баскетбол.

Разгледайте още: