Курс за инструктори по функционален фитнес

Курсът изучава методите за кондиционна подготовка, като се набляга върху разнообразието от възможни упражнения по функционален фитнес, чрез които трениращият постига максимални резултати на база специфичните си възможности като същевременно свежда до минимума риска от травми и елиминира еднообразието.

Практикуващите по тази система инструктори по функционален фитнес са способни да подготвят както професионални спортисти за участие в състезания на световно ниво, така и спортуващи за здраве с конкретни изисквания (сваляне на тегло, натрупване на мускулатура и т.н.)

Курсът се провежда, като част от системата Fit Motion, разработвана в продължение на над 3 десетилетия от ръководителя на курса доцент д-р Юлиан Карабиберов. Усвоилите тънкостите на тази система курсисти много лесно намират реализация като кондиционни треньори в различни спортни клубове в България и чужбина.

Fit Motion залага на разнообразие от принципи и методи, които в подходящите комбинации позволяват подготовка за практически всякакви видове спортове: индивидуални или отборни, силови или изискващи други качества като бързина, отскокливост и др.

Практика

Практическата част на курса включва упражнения по решаване на разнообразни задачи, свързани с изучаването и усъвършенстването на разнообразни техники на прости движения и свързването им в сложно-координационни комплексни двигателни действия;  структуриране на цялостни тренировъчни комплекси;  запознаване с разнообразни уреди и съоръжения и особеностите при работа с тях;  практически тренировъчни сесии и др.

Удостоверение и сертификат

Обучението предвижда двумесечен срок за усвояване на материала. Приключването на курса става с полагането на изпит по теория и практика, провеждан в Колеж по спорт „Био Фит“. Успешно завършилите курса получават сертификат към Колеж по спорт „Био Фит“ и удостоверение професионална квалификация, част от професията „помощник-инструктор по фитнес“ към Министерството на образованието и науката.

Начало на курса: 01.10.2023

Продължителност: 1 месец

График на провеждане:

Практиката се провежда събота и неделя, в продължение на два уикенда.

Теория (ПРОВЕЖДА СЕ САМОСТОЯТЕЛНО/ДИСТАНЦИОННО/ ОНЛАЙН): 01.10.2023
Практика 1 (присъствено в София): 14.10.2023 – 15.10.2023
Практика 2 (присъствено в София): 21.10.2023 – 22.10.2023

Цена

ОбучениеЦена
Групов курс850 лв.
(в цената са включени учебниците към курса)
Индивидуален курс1350 лв.
(в цената са включени учебниците към курса)
Индивидуални курсове се провеждат след предварителна беседа.

Записване

  • В канцеларията на колежа (вт-ср, 10:00 до 14:00 ч.)
  • По телефона: 0876 306 705(пон-пет, 10:00 до 16:00 ч.)
  • По email: hello@biofitcollege.com
  • Онлайн: кликнете тук

Възможности за професионална реализация

Подготвените от проф. Юлиан Карабиберов специалисти лесно намират реализация в елитния спорт. Ето само няколко имена от последните 3 години:

  • Серафим Лазов — персонален треньор по кондиционна подготовка на редица национални състезатели по плуване, волейбол, баскетбол, планинско колоездене, танцови двойки и др.
  • Боримир Петков — кондиционен треньор на Тервел Пулев, бокс в СК Пулев – 2018/ 2020 г.
  • Венислав Наумов — докторант на Ю. Карабиберов; треньор по кондиционна подготовка на мъжкия волейболен отбор на България 2017/2019 г.; кондиционен треньор на волейболния отбор Локомотив (Русия) – шампион на Русия за 2020 г.; консултант на юношеския волейболен отбор Локомотив – шампион на Русия 2019 и 2020 г.
  • Благовест Главев — треньор по кондиционна подготовка на мъжкия и девическия баскетболен отбор (републикански шампион за 2020 г.); Рилски спортист – Самоков – 2017/ 2020 г.
  • Евгени Ранчиски — треньор по кондиционна подготовка на мъжкия волейболен отбор Аркада – Галац (шампион на Румъния) – 2017/ 2018 г.; кондиционен треньор на волейболен клуб Марица – жени (Републикански шампион) и на Българския национален отбор по волейбол (жени) – 2018/ 2019 г.; кондиционен треньор на волейболен клуб Нефтохимик (Бургас) – 2020 г.
  • Цветелин Иванов — треньор по кондиционна подготовка във волейболен клуб Верона (Италия) – 2020 г.; треньор на редица национални състезатели по баскетбол.