Защо да избера професията кондиционен треньор или инструктор по фитнес?

Фитнес инструктор обучение

Човечеството се намира в интернет епохата вече три десетилетия, и можем да посочим ясното оформяне на следните тенденции:

  1. Все по-голяма част от механизирания труд вече се изпълнява не от хора, а от машини.
  2. Все повече хора работят на компютър в офиса или от дома.
  3. Все по-малка става необходимостта от движение по време на работния ден дори за общуване — почти всичката комуникация вече протича по телефона или чрез компютъра.

Като резултат от горното, нуждата от постоянно движение и упражнения на организма, които в продължение на цялата човешка история са били неразривна част от ежедниевието, вече не могат да бъдат задоволявани „между другото“, докато човек работи.

Човекът изпитва вродена необходимост от постоянно движение и упражнения, за да се чувства добре, да не изпитва болка, и да води пълноценен живот. Тъй като ежедневната работа вече не осигурява дори минимални възможности за движение и физическо натоварване, модерният човек търси други начини да изразходва натрупаната енергия и да елиминира ефекта от заседяването.

Нашите дядовци и баби, които са прекарали своя активен живот на полето или във фабриката, едва ли са чувствали нуждата от физически упражнения след края на тежкия и изтощителен работен ден; спортуването и игрите са били предназначени за децата на онова време.

Работа в офис дискомфорт

За днешното обездвижено и оградено отвсякъде с бюра и столове поколение обаче нуждата от физическа активност вече е от жизнена необходимост. Затова и навсякъде около вас ще видите експлозията от практикуващите всякакви видове спортове: колоездене, тичане, тенис, бойни изкуства, ски и сноуборд през зимата, уейкборд през лятото…

Какво във всички други аспекти на своя живот, съвременният човек постоянно търси начини да използва възможно най-пълноценно на своя безценен ресурс — времето. Поради тази причина спортуващите търсят и разчитат на професионалната грижа на кондиционния треньор и на инструктора по фитнес и бодибилдинг в залата.

Ако можете да предложите на спортуващите методи за тренировка, които задоволяват техните потребности от движение и подобряват усещането им за живота, вие никога няма да останете без работа.

Другата особеност на професиите „инструктор по фитнес“ и „кондиционен треньор“ са, че дори най-опитните експерти не могат да мащабират своята работа до безкрайност. Поради своята специфичност, този тип работа изисква много време „един към един“ или „един към няколко“. Не случайно отборите дори в най-популярните колективни спортове се ограничават до максимум една или две дузини играчи; работата с по-голяма група е невъзможна.

И именно тук е второто голямо предимство на работата в сферата на спорта и физическата подготовка:

Нуждата от квалифицирани специалисти нараства с много по-голяма скорост, отколкото съвременното образование е в състояние да произвежда компетентни кадри.

Ако следите информационния поток, вероятно са ви направили впечатление коментарите покрай кандидат-студентските кампании всяка година, които повтарят едно и също: как университетите се надпреварват да произвеждат специалисти по право, икономика и психология, и как в крайна сметка от учебните зали излизат безработни висшисти.

Търсене на работа

Новозавършилите студенти трудно си намират подходяща работа, защото съвременният пазар на работна ръка има съвсем различни изисквания спрямо три десетилетия назад, и защото повечето университети и правителства все още не могат да приемат очевидното: вече живеем в свят на съвсем различни потребности.

Избирайки да станете кондиционен треньор или инструктор по фитнес, вие ще престанете да се конкурирате с армията на безработните за „нормална“ работа и ще получите шанса да практикувате в една сфера, където търсенето на специалисти многократно надвишава предлагането.

Можете да научете повече за различните видове програми и курсове, които предлага професионален спортен колеж „Био Фит“ ето тук:


Подаване на документи

Ако вече разполагате с нужната информация и не искате да губите повече време, можете направо да подадете заявление за кандидатстване онлайн, като кликнете на бутона отдолу:

Онлайн кандидатстване