Спортен клуб "Юниверсал" - клуб на Колеж по спорт "Био Фит" и JK Fitness, организира 1-ви шосеен пробег „Студентски град - рън”!

 „Студентски град рън“се организира и със съдействието на "Българска федерация лека атлетика" съвместно със Столична община и Национална спортна академия „Васил Левски“.
Събитието има за цел популяризирането на спорта и активния начин на живот сред младите хора чрез бягането и ще се проведе на 1 октомври (неделя) от 9:00 до 12:00 часа в Студентски град, София.
„Студентски град рън“ включва състезание за професионалисти на 5.220 км, състезание за любители 5.220 км, щафета за семейства 2х2.610 км и щафета за семейства 2х2.610 км, както и занимания по „Детска атлетика“ в Национална спортна академия.


   

Завърши учебната 2016/2017 година за второкурсниците (на снимката) от Колеж по спорт "Био Фит". Изпитите приключиха с достойно представяне на колежаните, а колежът получи отлична оценка от Министерството на образованието и науката! Новозавършилият колежа Костадин Филчев е първият приет студент в Национална Спортна Академия "Васил Левски" с отлична оценка от приемния изпит по новооткритата специалност "Кондиционна подготовка". Костадин е вероятно и първият първокурсник в историята на НСА, приет по тази специалност, която води директорът на колежа, доц Юлиан Карабиберов.

Екипът на Колеж по спорт "Био Фит", пожелава на новозавършилите колеги много здраве, късмет в живота и успешна професионална реализация! 

Излезе от печат новото учебно помагало "Техника на аеробните циклични упражнения", 2017, с автор Ю. Карабиберов. Книгата е предназначена за нуждите на колежаните от Колеж по спорт "Био Фит" и студентите от НСА "Васил Левски" и е единственото по рода си издание разглеждащо обстойно биомеханичната характеристика на бягането, ходенето и някои други циклични упражнения.

Повече информация вижте в сайта на JK Fitness - спортна литература .


Димитър Златанов, Юлиан Карабиберов и Христо Златанов, в JK GYM Nautilus

Христо Златанов през тази година беше обявен за волейболистът с най-много реализирани точки за всички времена, във волейболните първенства на Италия - серия А. Известният българин - син на легендарния Димитър Златанов, завърши и колеж по спорт "Био Фит", като показа отлични знания на държавния изпит. 201 сантиметровият посрещач ще продължи да играе волейбол в Копра Волей (Италия) на най-високо ниво и през тази година.

Екипът на Колеж по спорт "Био Фит", му пожелава здраве и успехи!


Новата книга и учебно помагало за кондиционната подготовка, вече е в книжарницата на Колеж по спорт "Био Фит" и НСА "Васил Левски".

Учебникът разглежда иновативна блокова схема на структуриране на подготовката на примера на спорта волейбол, редица нови тренировъчни методи и принципи, модели на тренировъчни единици и др.

Методиката може да бъде адаптирана към всеки спорт, в зависимост от неговата специфика и изисквания. Автор - доц. Ю. Карабиберов. 

Кондиционната подготовка във волейбола


Волейболната легенда Христо Златанов е вече второкурсник в Колеж по спорт Био Фит. 

 Христо Златанов - волейбол

 Христо Златанов, волейбол

 Христо Златанов е италиански гражданин и е бил дългогодишен  състезател в националния отбор на Италия. Капитан е на волейболният отбор на Пиаченца и е колежанин на дистанционно обучение в колежа по специалността „Треньор по кондиционна подготовка“.

  През месец юни, Златанов положи успешно всички изпити от първи курс и от есента вече ще е второкурсник. Неговият баща и най-добър волейболист на България за всички времена, ЗМС Димитър Златанов е гост-преподавател в колежа.

 Екипът на Колеж по спорт "Био Фит", честити на Христо, за оказаното доверие към образованието у нас и му пожелава много здраве и още много спортни успехи.


Завърши цикълът от теоретични и практически занимания на второкурсниците от колеж по спорт „Био Фит”

Той беше последен от двугодишното обучение на първия випуск. Започна производствената практика в определените фитнес зали и стадиони.

През месец юни е държавният изпит и дипломирането.

Завършилите успешно ще получат и Европас, което ги приравнява към всички специалисти от Евросъюза с четвърта степен на професионална квалификация.

 

На снимката: час по масаж


Fitness Academy (Франция)

На 19.03. 2012г. в Париж се състоя първата среща между доц.Юлиан Карабиберов, директор на Колеж по спорт Био Фит и директора на Fitness Academy (Франция), Arnaud Cior.

Двамата обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество в областта на фитнеса, обучението на инструктори и персонални треньори, обмяна на опит, учебна практика във Франция и България, получаване на дипломи от колежаните и др.

Очаква се А. Cior да посети българския колеж, за да се запознае с програмата на обучение и материалната база, след което да се вземе решение за размяна на кадри от двете страни.


 РАБОТА!!!

Търси се фитнес инструктор за работа във фитнес център. Кандидатът трябва да е завършил C.O.R.F.I.T. или колеж по Спорт „Био Фит”.

Тел. за информация: 02/ 819 39 53


Съвместният проект на JK Fitness и НСА „Васил Левски“

Колеж по спорт Био Фит, Национална Спортна Академия и Джей Кей фитнес център „Наутилус”започват изпълнението на експерименталната програма за спорт и здраве.

Програмата ще включва кардиозанимания на бягащи пътеки и велоергометри с нетренирани лицаи цели да установи  ефекта на цикличните кардиотренировки с различна интензивност върху организма, намаляването на теглото и мазнините, здравния статус и т.н. (за повече информация виж сайта на финтес центъра www.fitwellbg.com или сайта на НСА „Васил Левски”)


Спортният колеж „Био Фит” получи европейски лиценз – Европас.

Благодарение на този лиценз, завършилите обучението си в колежа получават правото да работят във всяка държава от Европейския съюз без каквито и да било допълнителни изисквания от страна на работодателя в съответната държава и да получават възнаграждение на дипломирани професионалисти, равностойно на съответстващото за страната. ?Спортният колеж „Био Фит” получи европейски лиценз – Европас.


Излезе нова книга „Спортно-физиологичен обзор върху тренировката с тежести“

Нейни автори са Глен Кънингам, Юлиан Карабиберов и Константин Бичев.
Книгата е помагало за колежаните от спортен колеж „Био Фит“, студентите от НСА, както и за всички, интересуващи се от механизма на мускулното съкращение при тренировка с тежести.
Стойността на книгата е 10 лв. и се предлага в магазините на SNC и JK Fitness Co.

Nautilus