Дипломите на колежаните, вече с печат с държавния герб
  От тази година, дипломите на колежаните, завършили Колеж по спорт "Био Фит" ще са с печат, изобразяващ държавния герб на Република България, съобщиха от Министерството на образованието и науката. Колежът вече е регистриран по новия закон на образованието и е единственото, за сега, учебно заведение, което има право да валидира знания и удостоява с дипломи за 4-та степен на професионална квалификация и Европас, заслужили треньори, преподаватели и състезатели с доказан опит и знания по специалността по която кандидатстват. Последата за годината такава диплома получи треньорът на известната ни състезателка в скока на височина - Венелина Венева.
  Първата диплома с печат с държавния герб получи Николай Касабов (на снимката) - кондиционен треньор на женския волейболен отбор "Марица - Пловдив".

                   
                                          
 
Спортен клуб "Юниверсал" - клуб на Колеж по спорт "Био Фит" и JK Fitness, организира 1-ви шосеен пробег „Студентски град - рън”!

  „Студентски град рън“се организира и със съдействието на "Българска федерация лека атлетика" съвместно със Столична община и Национална спортна академия „Васил Левски“.
Събитието има за цел популяризирането на спорта и активния начин на живот сред младите хора чрез бягането и ще се проведе на 1 октомври (неделя) от 9:00 до 12:00 часа в Студентски град, София.
  „Студентски град рън“ включва състезание за професионалисти на 5.220 км, състезание за любители 5.220 км, щафета за семейства 2х2.610 км и щафета за семейства 2х2.610 км, както и занимания по „Детска атлетика“ в Национална спортна академия.


   
                   
                                           
  Завърши учебната 2016/2017 година за второкурсниците (на снимката) от Колеж по спорт "Био Фит". Изпитите приключиха с достойно представяне на колежаните, а колежът получи отлична оценка от Министерството на образованието и науката! Новозавършилият колежа Костадин Филчев е първият приет студент в Национална Спортна Академия "Васил Левски" с отлична оценка от приемния изпит по новооткритата специалност "Кондиционна подготовка". Костадин е вероятно и първият първокурсник в историята на НСА, приет по тази специалност, която води директорът на колежа, доц Юлиан Карабиберов.
  Екипът на Колеж по спорт "Био Фит", пожелава на новозавършилите колеги много здраве, късмет в живота и успешна професионална реализация! 

                                                              

  Излезе от печат новото учебно помагало "Техника на аеробните циклични упражнения", 2017, с автор Ю. Карабиберов

  Книгата е предназначена за нуждите на колежаните от Колеж по спорт "Био Фит" и студентите от НСА "Васил Левски" и е единственото по рода си издание разглеждащо обстойно биомеханичната характеристика на бягането, ходенето и някои други циклични упражнения.

  Повече информация вижте в сайта на JK Fitness - спортна литература .

 

                                          

                                                Димитър Златанов, Юлиан Карабиберов и Христо Златанов, в JK GYM Nautilus

  Христо Златанов през тази година беше обявен за волейболистът с най-много реализирани точки за всички времена, във волейболните първенства на Италия - серия А. Известният българин - син на легендарния Димитър Златанов, завърши и колеж по спорт "Био Фит", като показа отлични знания на държавния изпит. 201 сантиметровият посрещач ще продължи да играе волейбол в Копра Волей (Италия) на най-високо ниво и през тази година.

  Екипът на Колеж по спорт "Био Фит", му пожелава здраве и успехи!


  Новата книга и учебно помагало за кондиционната подготовка, вече е в книжарницата на Колеж по спорт "Био Фит" и НСА "Васил Левски".

  Учебникът разглежда иновативна блокова схема на структуриране на подготовката на примера на спорта волейбол, редица нови тренировъчни методи и принципи, модели на тренировъчни единици и др.

  Методиката може да бъде адаптирана към всеки спорт, в зависимост от неговата специфика и изисквания. Автор - доц. Ю. Карабиберов. 

                                          Кондиционната подготовка във волейбола


Волейболната легенда Христо Златанов е вече второкурсник в Колеж по спорт Био Фит. 

                                                                         Христо Златанов - волейбол

                                                       Христо Златанов, волейбол

  Христо Златанов е италиански гражданин и е бил дългогодишен  състезател в националния отбор на Италия. Капитан е на волейболният отбор на Пиаченца и е колежанин на дистанционно обучение в колежа по специалността „Треньор по кондиционна подготовка“.

  През месец юни, Златанов положи успешно всички изпити от първи курс и от есента вече ще е второкурсник. Неговият баща и най-добър волейболист на България за всички времена, ЗМС Димитър Златанов е гост-преподавател в колежа.

  Екипът на Колеж по спорт "Био Фит", честити на Христо, за оказаното доверие към образованието у нас и му пожелава много здраве и още много спортни успехи.

 


 

Завърши цикълът от теоретични и практически занимания на второкурсниците от колеж по спорт „Био Фит”

                                           

Той беше последен от двугодишното обучение на първия випуск. Започна производствената практика в определените фитнес зали и стадиони.

През месец юни е държавният изпит и дипломирането.

                                            

Завършилите успешно ще получат и Европас, което ги приравнява към всички специалисти от Евросъюза с четвърта степен на професионална квалификация.

 

                                              

На снимката: час по масаж


 

 

Fitness Academy (Франция)

На 19.03. 2012г. в Париж се състоя първата среща между доц.Юлиан Карабиберов, директор на Колеж по спорт Био Фит и директора на Fitness Academy (Франция), Arnaud Cior.

Двамата обсъдиха възможностите за бъдещо сътрудничество в областта на фитнеса, обучението на инструктори и персонални треньори, обмяна на опит, учебна практика във Франция и България, получаване на дипломи от колежаните и др.

Очаква се А. Cior да посети българския колеж, за да се запознае с програмата на обучение и материалната база, след което да се вземе решение за размяна на кадри от двете страни.


 

РАБОТА!!!

Търси се фитнес инструктор за работа във фитнес център. Кандидатът трябва да е завършил C.O.R.F.I.T. или колеж по Спорт „Био Фит”.

Тел. за информация: 02/ 819 39 53


 

Съвместният проект на JK Fitness и НСА „Васил Левски“

Колеж по спорт Био Фит, Национална Спортна Академия и Джей Кей фитнес център „Наутилус”започват изпълнението на експерименталната програма за спорт и здраве.

Програмата ще включва кардиозанимания на бягащи пътеки и велоергометри с нетренирани лицаи цели да установи  ефекта на цикличните кардиотренировки с различна интензивност върху организма, намаляването на теглото и мазнините, здравния статус и т.н. (за повече информация виж сайта на финтес центъра www.fitwellbg.com или сайта на НСА „Васил Левски”)


 

Спортният колеж „Био Фит” получи европейски лиценз – Европас.

Благодарение на този лиценз, завършилите обучението си в колежа получават правото да работят във всяка държава от Европейския съюз без каквито и да било допълнителни изисквания от страна на работодателя в съответната държава и да получават възнаграждение на дипломирани професионалисти, равностойно на съответстващото за страната. ?Спортният колеж „Био Фит” получи европейски лиценз – Европас.


 

     Излезе нова книга „Спортно-физиологичен обзор върху тренировката с тежести“

Нейни автори са Глен Кънингам, Юлиан Карабиберов и Константин Бичев.
Книгата е помагало за колежаните от спортен колеж „Био Фит“, студентите от НСА, както и за всички, интересуващи се от механизма на мускулното съкращение при тренировка с тежести.
Стойността на книгата е 10 лв. и се предлага в магазините на SNC и JK Fitness Co.

                        Nautilus