Фирма JK Fitness получи Лицензия за център за професионално обучение по фитнес и кондиционна подготовка с придобиване на 3-та степен на професионална квалификация.

Така, със заповед № ЦПО-8/26.04.2018 г. на Председателя за професионално образование и обучение, всеки желаещ да бъде лицензиран като редовен персонален треньор по фитнес или кондиционна подготовка, може да направи това след успешното завършване на курс, проведен на спортната база на Колеж по спорт "Био Фит". Системата която която се използва за обучението по фитнес е  американската C.O.R.F.I.T., а по кондиционна подготовка е българската Fit Motion. За тези системи може да получите подробна информация на сайта на Колеж по спорт "Био Фит".

                               

Настоящата публикация в блога на Колеж по спорт "Био Фит", разглежда нова методика за точкуване във волейбола, предложена от българския специалист Петър Кръчмаров, живеещ в Парма (Италия). Предложението е мотивирано от изследвания и анализи на стотици волейболни мачове през последните 25 години, както и от чисто зрителски интерес. Няма да е далече времето, когато вероятно и телевизионните спортни канали ще предявят изисквания за съкращаване на времетраенето на мачовете и повишаване на тяхната зрелищност.  Новото предложение, придаващо значение на спечелените точки, а не само на геймове, би мотивирало и самите състезатели за по-качествена и конкурентна игра.  

 Материалът се публикува в съкратен вариант за първи път в източник със специализиран спортно-образователен характер.   

                                  

                                                        Автор: Христо Христов 

  Ставното свързване на костите е подвижно свързване, което осигурява възможност за активни и пасивни движения. Всяка става има три

задължителни елемента, без които не може да съществува:

- ставна повърхност: местата с които костите се свързват покрита е с хрущял;

- ставна капсула: навлажнява ставната повърхност и предотвратява триенето;

- ставна кухина: изпълнена със синовиална течност;

  Морфологична класификация на ставите:

                    

Всяко учебно заведение има амбицията да е най-доброто, но кое го прави такова?

   Факторите не са един и два, но нека насочим вниманието към действителните факти с приоритетно значение!

  Едва ли някой би оспорил първостепенното значение на практическата страна от обучението, срещата на обучаващите се с реалните условия в тренировъчния процес и участниците в него. Ако тези участници са елитни състезатели от висок ранг, то това означава, че може да се има доверие на ефективността и практическата стойност  на провеждания учебно-тренировъчен процес в учебното заведение.

  В момента в България не съществува друго учебно заведение притежаващо собствена научно-обоснована система за кондиционна подготовка, собствена адаптирана към системата материално-техническа база и в резултат на използването им - реално подготвени професионални състезатели от национални и клубни отбори.

  В  спортния комплекс на площ от 3000 кв.м. на Колеж по спорт „Био Фит“ се подготвят много елитни спортисти, с които колежаните са в постоянен директен контакт. Провеждането на едно място – теоретично обучение и практическа подготовка в модерно съоръжение, прави колежа единствен по рода си в България.

    За да научите защо елитни български спортисти се подготвят в базата на Колеж по спорт „Био Фит“, прочетете статията JK GYM Nautilus – център за професионални тренировки на елитни спортисти“

                                     

  През учебната 2016/2017г. в СУ „Саво Савов“, гр. Пирдоп беше приложен иновативен метод за развиване на двигателните качества и способности на учениците. Под ръководството на Теодор Колев, учител по Физическо възпитание в училището, те работиха по специална система с новоинсталираното там съвременно фитнес оборудване TRX.

  Идеята беше на доц. Юлиан Карабиберов, д-р, преподавател по кондиционна подготовка в катедра „Лека атлетика“ на Национална Спортна Академия „Васил Левски“ и директор на Колеж по спорт „Био Фит“- София, който е родом от Пирдоп. Преди 5 години той учредява награда за високи спортни постижения на името на неговия треньор и учител в пирдопската гимназия - г-н Христо Кюркчиев. Идеята на доц. Карабиберов е реализирана с помощта на неговия съученик Красимир Георгиев, който изработва по поръчка захващащия механизъм за оборудването в салона на училището. Цената по изработката му беше поета от фирма Джей Кей Фитнес, а тренировъчните програми, изпълнявани на TRX-съоръжението са изработени от Теодор Колев съвместно с Колеж по спорт „Био Фит“.