Преподаватели

Списъкът на преподавателите в колеж по спорт ‘Био Фит’ включва редица водещи специалисти с дългогодишна практика и академичен стаж.


Проф. Юлиан Карабиберов

Основател и директор на професионален колеж по спорт „Био Фит”

Кондиционен треньор на българския национален отбор по баскетбол (мъже) през 1989г. в подготовката му за Европейското първенство, където българите се класират на седмо място в Европа. Това е последното най-добро класиране на националите ни до момента.

Треньор по лека атлетика в 4 клуба в Копенхаген (Дания), между които е най-големият лекоатлетически клуб на Дания „Спарта Копенхаген”- 1989/90г.

Личен треньор по физическа подготовка и консултант в медикаментозното възстановяване на редица национални състезатели – Матей Казийски, Николай Николов, Андрей Жеков, Валентин Братоев, Георги Братоев, Николай Учиков, Страшимира Филипова, Добриана Рабаджиева, Мария Гроздева, Ирина Костадинова, Владимир Зографски, Любомир Костов, Инна Ефтимова, Павел Лефтеров, Екатерина Стратиева, Радослав Янков и др., участници в Олимпийски игри от 1990 до 2015г. – тенис, футбол, баскетбол, волейбол, лека атлетика, уиндсърфинг, сноуборд, карате, стрелба, автомобилизъм, голф и др.

Кондиционен треньор на Българския националн отбор по волейбол (мъже), в подготовката му за Олимпийските игри през 2008г. в Китай, където българите заемат пето място и са на четвъртото място в световната ранглиста.

Консултант по кондиционна подготовка на волейболен клуб Тренто (мъже) – „Trentino Volley“(Италия) – 2010 – 2015 год.

Татяна Стоянова

Заместник-директор на професионален колеж по спорт „Био Фит”

Таня е магистър по спорт и здраве и дългогодишен треньор по каланетика, аеробика, йога и разбира се експерт по Пилатес.

През 2015г. съосновава центрове за Пилатес – Studio7, на които е управител и понастоящем. Вярва в холистичния подход на трениране и в това, че спорта е за всички и за цял живот.

Венислав Наумов, доктор

Преподавател по кондиционна подготовка

Доктор в направление 7.6. Спорт, програма „Теория и методология на спортната наука“ . Бивш състезател по баскетбол. Специалист по силово-кондиционна подготовка и функционален фитнес.

В периода 2016 и 2018 г. е кондиционен треньор на мъжкият национален отбор по волейбол, както и на женският национален отбор бо баскетбол. От 2018 година е кондиционен треньор във волейболният отбор на Локомотив Новосибирск ( Русия), където работи и до момента.

Изкарани допълнителни квалификации:

 • Масаж и рефлексо терапия
 • Фитнес и фитнес културизъм
 • Функционален фитнес FitMotion
 • Спортно хранене (NAFA)
 • Kinesio taping
 • Foot care ( устройство, функционалност и основни грижи за стъпалата)
 • Fascial fitness ( фасциа и тренировки за фасциалната система)
 • Functional Movement Screen (FMS)
 • Velocity Training Specialist

Специалист в областа на функционалното дишане и дишането при професионални атлети  

Боримир Петков

Преподавател по кондиционна подготовка

Кондиционен треньор на:

 • Тервел Пулев – период 2018 – 2022г.
 • Ивет Горанова – златен медал в международен турнир “ Венеция Къп“ – 2022г.
 • Калоян Колев – ММА

И други професионални атлети и любители на спорта.

Треньор по спортна гимнастика за деца към НСА – Гим .- период 2018г. – 2021г.

Участник в редица спортни и социални инициативи за хора в неравностойно положение и други.

Серафим Лазов

Преподавател по кондиционна подготовка

Възпитаник на проф. Юлиан Карабиберов и кондиционен треньор от 2014 година. Работил с редица спортисти в различни дисциплини от държавни и чужди първенства. Като кондиционен треньор е сребърен медалист от световното първенство по волейбол за младежи до 19 г. в Техеран през 2021г. и бронзов от Европейското първенство по волейбол за младежи до 20 г. в Италия през 2022г.

Цветомир Киров

Преподавател по кондиционна подготовка

Магистър по биомеханика и ортопедия от Deutshche Sporthochshule Köln
∙ Фитнес инструктор и кондиционен треньор.
∙ Треньор по Лека атлетика от НСА „Васил Левски“ София
∙ Сертифициран курсист по „Хранене и здраве – Макронутриенти и преяждане“ към Wageningen University and Research, Холандия
∙ Основател на клуб по Лека атлетика АК „Бета Пърформанс“
∙ Автор на научни статии
∙ Шампион на България на 60 м препятствия и 110 м препятствия
∙ Професионален атлет към ФК „Барселона“ /лека атлетика/
∙ Две 5ти места на Балканиада 60 м препятствия 2014, 2015г.
∙ 5то място на купа Европа 110м препятствия 2015г.
∙ Шампион на западна германия 110 м. препятствия 2016г.
∙ Вицешампион на Каталуния 110 м. препятствия
∙ Треньор кондиционна подготовка на клуб по Хандбал „Алкараз“ Испания
∙ Персонален треньор кондиционна подготовка (свободна практика).

Цветелин Иванов

Преподавател по кондиционна подготовка

Главен кондиционен треньор във волейболен клуб Верона (Италия) от 2020г.

Специалист по анатомия, биомеханика и мобилност.

Специалист по фитнес /C.O.R.F.I.T. (USA)/, функционален фитнес /JK Fit Motion (Bulgarian Training System)/, кондиционна подготовка на професионални спортисти /Strength and Conditioning ISSA (USA)/, специлист по хранене /Sports Nutrition ISSA (USA)/, натурален бодибилдинг, прилагащ последните научни разработки в сферата на фитнеса и здравословния начин на живот /Bayesian Bodybuilding Trainer Certificate/

Специалист в работата с с хора от всякакви възрасти, бременни, инвалиди, и хора с контузии и травми. Завършил курс за масажист и акупресура.

Работил с редица национални състезатели от различни спортове – баскетбол, волейбол, бягане, колоездене, плуване, бойни спортове (бокс, карате) , тенис, натурален културизъм, мотокрос, рали и др.

Съосновател на онлайн коучинг платформа за тренировки www.trainingmadesimple.eu

Виктор Бариос

Преподавател по силова подготовка

 • Фитнес и бодибилдинг треньор от 1992.
 • Магистър по бодибилдинг и фитнес методика към IFBB (INTERNATIONAL FEDERATION OF BODYBUILDING) и Националната Академия по Спортна медицина на Испания.
 • Магистър по човешко здраве в областта на храненето и Експерт по хранене към университета в Кадиз.
 • Експерт по хранене и физичекса активност към University of Europe.
 • Член на комитета по сътрудничества за Европа на Арнолд Класик.
 • Консултант по хранене на олимпийци и футболисти.

Полина Хаджиянкова

Преподавател по спортна психология

Спортен психолог и бивша професионална сътезателка по баскетбол. Състезавала се е за редица Европейски клубове в Испания, Германия, Швейцария и Италия, както и в колежанското първенство на САЩ, в първодивизионният „Айона Колидж“, Ню Йорк. Бакалавър по психология от същият университет, както и магистър по Спортна психология в Национална Спортна Академия „ Васил Левски“, в момента и докторант.

Член на FEPSAC ( European Federation of Sports Psychology ) , както и представител за България на ENYSSP ( European Network of Young Specialists in Sports Psychology ).

Дойчин Кършовски

Пърформанс коуч

Повече от 20 години Дойчин Кършовски живее и работи в САЩ, първоначално като персонален треньор с фокус върху фитнес и йога, а през последните години като Holistic Performance Coach.
Холистичният подход на Дойчин е фокусиран върху 5 теми : ДИШАНЕ, СЪН, ХРАНЕНЕ, ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ И МАЙНДФУЛНЕС, целта на които е дълголетие подкрепено от здраво тяло и спокоен ум.

Сред неговите клиенти са лекари, адвокати, политици и хора с други отговорни професии, чието ежедневие изисква от тях те да са винаги в своята най-добра физическа и ментална форма.

Всичко за Дойчин можете да научите на doychin.com

Георги Ангелов

Преподавател по спортен мениджмънт

Георги е магистър по бизнес администрация към УНСС, както и магистър по спортен мениджмънт към Национална Спортна Академия „ Васил Левски“, където в момента е и докторант.

С дългогодишен опит в организирането на спортни събития и обучения, както и мениджмънта на спортни организации.

Гост-лектори

Освен постоянния състав на преподавателите по модулните дисциплини, ръководството на колежа непрекъснато се стреми да разширява общата спортна култура и кръга на контактите на своите студенти, като редовно организира извънфакултативни академични семинари, колоквиуми и работилници с участието на световни експерти — практици в областта на спортната подготовка.

За последните пет години студентите имаха възможността да се запознаят и да изслушат лекции на живо на популярни фигури като:

 • най-успелият български треньор по волейбол – Радостин Стойчев
 • майстор на спорта гл. асистент Тереза Маринова — олимпийски шампион по троен скок (Сидни 2000 г.); специалист в работата с деца
 • старши треньорът на националните отбори на Венецуела,  Домениканската република, Мексико и Перу по вдигане на тежести Константин Даров (най-успелият български треньор в тежката атлетика, работещ в чужбина);
 • легендата на българския волейбол – ЗМС Димитър Златанов
 • стратегът на българската тежка атлетика – проф. Васил Фурнаджиев
 • един от най-добрите мениджъри в областта на фитнеса и здравето – Джон Круитхов (Холандия), както и редица други успели българи — мениджъри, собственици на фитнес школи и треньори от САЩ, Канада, Австралия, Франция, Германия, Люксембург, Холандия, Испания и Италия — Ани Трънска, Борис Чимев, Мария Мова, Илияна Богданова, Елисавета Шидерска, Росица Николова, Петър Кръчмаров и др.